Mantolama için gerekli ana malzemeler; ısı yalıtım levhası, yapıştırma harcı, ısı yalıtımı sıvası, dekoratif kaplama sıvası, donatı filesi, mekanik tespit dübeli, köşe profili, subasman profili, damlalık, dilatasyon, denizlik profili, dış cephe boya.
Uygulama yapılacak yüzey tozdan, kirden ve nemden arındırılmalıdır. Dökülme ya da kabarma olan yüzeyler özel tel fırçalar ile temizlenmeli, çatlak ve kırık yerler onarılmalıdır.
Levhaların yapıştırılacak yüzeylerinin kenarları boyunca çerçeve metodu ile yapıştırma harcı sürülür. Levhaların ortalarına noktasal yapıştırıcı sürülür. Yapıştırma işleminde kullanılan harcın
kurumasından ortalama bir gün sonra rüzgar ve türbülans etkilerini önlemek amacıyla, ısı yalıtım malzemeleri plastik dübel ile metrekareye altı adet gelecek şekilde dış cepheye tespit edilir.
Bina dış yüzeyindeki köşelere su ve rüzgar etkileri ile mantolama sisteminde oluşabilecek ayrılma risklerini engellemek ve düzgün köşeler elde etmek için köşe profili uygulaması yapılır.
Sıva uygulaması tamamen kuruduktan sonra çimento esaslı mala ile uygulanabilen son kat dekoratif kaplama tekstürlü bir görünüm verilerek uygulanır. Dekoratif dış cephe kaplaması
yapılırken, yukarıdan aşağıya doğru hızlı bir şekilde uygulanmalı ve estetik görünümü bozacak hatalı uygulama yapılmamasına dikkat edilmelidir.
Dekoratif dış cephe kaplamalarının üzerine
akrilik esaslı dış cephe boya uygulaması yapılarak mantolama uygulaması sonlandırılır.
Tüm ustalarımız İSG eğitimleri ve mesleki uzmanlıkları ile siz değerli müşterilerimize birinci sınıf işçilik sunmaktadır.
TUANA DESİGN olarak 2 yıl işçilik garantisi ve servis hizmeti sunmaktayız.